Dit was de aankondiging voor 2015

“Back To The Eighties”

Op donderdag 14 mei is het weer Hemelvaartsdag en traditiegetrouw betekent dat ook dat het 3e Klaphekfestival plaatsvind in het Boelenspark in Volendam. Voor inmiddels de 7e keer is de organisatie er weer in geslaagd om een leuk thema te verzinnen. Dit jaar staat het festival in het teken van de jaren ’80: “Back To The Eighties”.

Negen bands zijn al maanden bezig met het instuderen van mooie, foute en bijzondere nummers uit de jaren ‘80. Denk aan artiesten zoals Madonna, Prince, The Smiths, Madness, Duran Duran, Wham, Guns ’n Roses, The Beasty Boys etc.

Pumped Up van het Bandcoachingproject PX opent het festival. Vervolgens zullen Spare Parts, Great Sin, B-Six, The Great Scotts, Funkaholic, Ska-3, Royal Flush en Blue Velvet spelen deze dag.

Dresscode: Beenwarmers, Spandex, Leggings, Schoudervullingen, Side Pony’s, Atletiek, Sweatbands, Glitters, Fluor Kleuren, Buiktasjes, Puffy Shirts, Smiley’s, Dierenprint, Ray-Ban’s, Punk, New Wave, The Ghost Busters, Pac-Man, Rambo, The A-Team, Maimi Vice, Madonna, Prince, Michael Jackson, David Hasselhoff, getoupeerd haar, foute trainingspakken etc! 
Het 3e Klaphekfestival 2015 is een gezamenlijk project van Singelfestival Edam en Pop- en Cultuurhuis PX.

Vrijwilligers gezocht!

De organisatie van het festival  zoekt nog enkele vrijwilligers voor de horeca-activiteiten.  Er zijn nog enkele biertappers nodig, maar vooral ook verkopers en verkoopsters die de bestellingen van de klanten aannemen, de drankjes klaarzetten en afrekenen. Het gaat telkens om een dienst van enkele uren.

Wie wil in een supergezellige en relaxte sfeer met topmuziek van de beste lokale bands en met weer een aantrekkelijk kinderprogramma een paar uur een belangrijke bijdrage leveren aan dit jaarlijkse festivalgebeuren?  Je hoeft niet op zoek naar je vrienden en bekenden; ze komen allemaal naar jou toe als je achter de bar staat! Aanmelden? Neem dan contact op met Kantoor CBW, tel. 0299-36 33 28 of bianca@cbwedamvolendam.nl.

 Het 3e Klaphekfestival 2015: “Back To The Eighties”
donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) | Boelenspark Volendam
Gratis Entree | Veld open: 11:00 uur | Aanvang: 11:30 uur
Kinderprogramma van 12:30 tot 16:30 uur

fb620

Poster 3KHF 2015 (BTTE)

Het 3e Klaphekfestival

Het 3e Klaphekfestival is natuurlijk een vreemde naam voor een muziekevenement. Waarom heet het zo? Het is ontstaan  toen in 2007 Edam 650 jaar bestond. Men vond het toen tijd worden om ook in Volendam  iets ludieks te doen. Volendammers moesten in het verleden  tot voorbij  het 3e klaphek lopen  om in Edam  te komen. In nauwe samenwerking tussen het CBW Edam-Volendam, Kaaspop Edam en het Singelfestival Edam werd het festival om die reden  ‘3e Klaphekfestival’ genoemd. Duizenden mensen genieten bijna jaarlijks van het plaatselijke talent en van de gezelligheid in het park. Het is al jaren een groot succes. Ieder jaar is er een thema waar alles om draait. De hoogtepunten tot nu toe: Woodstock (2007), Rock And Roll Circus (2009), That ’70s Show (2010)Soundtracks (2011), Festival De La Muerte (2013) en Once Upon A Time In The West (2014). De organisatie krijgt het ieder jaar voor elkaar om, samen met de vele bands en vrijwilligers, er onvergetelijke dagen van te maken. Overigens is het ‘3e Klaphekfestival’ altijd op Hemelvaartsdag. De dag begint rond 11:30 uur en eindigt om ongeveer 22:00 uur. Er wordt ook altijd gezorgd voor een kinderprogramma. U moet dus zeker langskomen! U zult ongetwijfeld genieten van de artiesten en van de ongedwongen sfeer die er altijd hangt.

De Werkgroep

De werkgroep 3e Klaphekfestival bestaat uit de volgende vrijwilligers:

  • Jaap Schilder (voorzitter) (Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam)
  • Bianca Vos (Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam)
  • Johan de Wit (Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam)
  • Jacco Laan (Singelfestival Edam)
  • Peter Hoogland (Singelfestival Edam)
  • Frank van den Berg

Oude leden van de werkgroep: Nancy Guijt, Ben Kool & Piet Slegt.

Word vrijwilliger!

De werkgroep is altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij het opbouwen, afbouwen, opruimen, de bardiensten, het kinderprogramma etc. Meld je daarom nu aan!

3e-Klaphkefestival-1A

3e-Klaphkefestival-1B

3e-Klaphkefestival-1

3e-Klaphkefestival-2

3e-Klaphkefestival-3

3e-Klaphkefestival-4

3e-Klaphkefestival-6b